The Trip – Afscheid

Auteur: Mark Janssen

Er is een tijd van komen en een tijd van gaan, aangezien Bas en ik nog wat werkzaamheden voor de projecten moesten uitvoeren verlieten wij de groep alvast 1 dag voordat zei terug naar Nederland gingen. Op zich niet erg de afgelopen weken waren toch al fantastisch geweest, bovendien kon ik dan tenminste in Kampi ya Samaki gaan stemmen via internet.

Een dag eerder waren we nog met z’n alle lekker uit eten geweest en hadden we al een kleine “farewell party” gehad. ’s Ochtends na het ontbijt was het dan zover. We moesten afscheid nemen van de groep en dus ook afscheid van Huub, Maria, en Onze Erik en ons pap.

Met z’n alle hadden we een hele fijne tijd gehad. De nieuwe mensen die ik heb leren kennen vond ik erg gezellige en interessante mensen om mee te reizen. We hadden een kei mooi reisgezelschap. Als we terug in Nederland zijn, gaan we nog met z’n alle onder het genot van een hapje en een drankje, nakletsen en de foto’s bekijken.

Tijdens het afscheid heb ik mezelf “cool” gehouden, maar moest opletten m’n emoties te bedwingen. Om deze reden zei ik dus niet veel, slechts een kort woordje, handjes geven en snel vertrekken. Gelukkig kon ik het nog “droog houden”. De emoties kwamen niet doordat ik wist dat ik de komende maanden nog zonder mijn familie, vrienden en kennissen hier zal verblijven. Ze kwamen eerder doordat ik wederom besefte hoe goed wij het hadden, en super blij ben geweest met het bezoek van onze gasten en natuurlijk met het bezoek van onze Erik en ons pap.