The trip – Thomson falls

Auteur: Mark Janssen

Nadat we vanuit Kampi ya Samaki verschillende plaatsen bezocht hadden, gingen we z’n alle naar de Thomson Falls in Nyahururu. Hierover hoef ik al niets meer te vertellen. Dit was namelijk het weekend dat we een wedstrijdje hardlopen tegen de olifant hadden gedaan. Gelukkig waren wij de winnaars!!!!

Of ja nog even dit: ’s nachts kwam de “verdwaalde” olifant terug, niet in een nachtmerrie maar in real life.

Midden in nacht werd iklangzamerhand werd ik wakker, luid hoorde ik een aantal honden blaffen. Het leken er wel honderden. Even later schok ik echt wakker toen ik dezelfde “verdwaalde” of beter gezegd afgestoten olifant hoorde trompetteren. Ik lag verstijft in bed. Natuurlijk wist ik wel dat ie niet naar binnen zou komen, maar doordat ik nog niet helemaal wakker was snapte ik even niet wat er gebeurde. Door een pijnkneepje in mijn arm merkte ik al snel dat ik niet droomde. Even later hoorde we aan het gepiep van een hond dat deze waarschijnlijk door de slurf van de olifant nog een licht tikje had ontvangen.

’s Ochtends toen we wakker werden hebben bijna alle reisgenoten foto’s gemaakt van de, door de olifant vernielde schutting en z’n voetsporen. Niet alleen omdat we dit zelf een prachtige gebeurtenis vonden, ook als bewijsstuk. Het klinkt namelijk allemaal vrij ongeloofwaardig, maar we hebben de bewijzen!!!